Tεχνικές μάλαξης

Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία, χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες τεχνικές επιτυγχάνοντας το επιθυμητό κάθε φορά αποτέλεσμα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα από τα συστήματα του οργανισμού που έχουν σκοπό την άμυνα του οργανισμού (και όχι μόνο) από τις διάφορες λοιμώξεις. Είναι σύνθετο σύστημα που αποτελείται από τα λεμφικά όργανα (μυελό των οστών, θύμος, σπλήνα) και μια σειρά από λεμφαδένες που είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα με ένα σύνθετο δίκτυο από πολύ λεπτά αγγεία τα λεμφαγγεία. Τα λεμφογάγγλια ή λεμφαδένες είναι μικροί αδένες τοποθετημένοι κυρίως στη βάση κατά μήκος του αυχένα στις μασχαλιαίες περιοχές και στη βουβωνική χώρα. Ο αριθμός τους κυμαίνεται από μερικούς, μέχρι μερικές δεκάδες αναλόγως τη ζώνη που βρίσκονται και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Τα λεμφοκύτταρα (Lymph) θεωρούνται τα βασικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή αντισωμάτων ενώ τα Β- λεμφοκύτταρα στην εξουδετέρωση των μολύνσεων κυττάρων από ιούς. Γενικώς τα λεμφοκύτταρα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ;

Λεμφοίδημα ονομάζεται το οίδημα ενός τμήματος του σώματος ιδιαίτερα των άκρων, που προκαλείται από την ανώμαλη συσσώρευση του λεμφικού υγρού. Η λέμφος αποτελεί μέρος του αμυντικού μηχανισμού του σώματος. Καθαρίζει τους ιστούς από διάφορους παθογόνους οργανισμού, στην συνέχεια περνά και φιλτράρεται μέσα από τους λεμφαδένες ενώ τέλος ενώνεται με τη φλεβική κυκλοφορία στην πορεία προς την καρδιά.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ;

Το λεμφοίδημα μπορεί να είναι πρωτοπαθές ή δευτεροπαθές. Το πρωτοπαθές προκαλείται χωρίς εμφανή αιτία π.χ. κούραση έντονη αλλαγή θερμοκρασίας, στενά ρούχα, πολύωρη ορθοστασία κ.α), ενώ το δευτεροπαθές προκαλείται μετά από τραυματισμό, ουλή ή εκτομή στους λεμφαδένες (μετά από χειρουργική αντιμετώπιση καρκίνου του μαστού , αφαίρεση γυναικολογικών σε συνδυασμό με ακτινοβολία στην περιοχή). Αυτό συμβαίνει λόγω της μειωμένης μεταφορικής ικανότητας του λεμφικού φορτίου από το λεμφικό σύστημα το οίδημα αυτό μπορεί να υποχωρήσει ή να μεταβληθεί σε χρόνιο λεμφοίδημα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ:

 1. Διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνες και νάτριο
 2. Καλή υγιεινή του δέρματος, ακόμη και ο πιο μικρός τραυματισμός μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου μικροβίων.
 3. Αποφεύγετε ακραίες θερμοκρασίες , τα καυτά μπάνια, τη σάουνα, ενώ μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην αποφυγή εγκαυμάτων.
 4. Προσοχή στις λοιμώξεις αν συμβούν απαιτείται άμεση αντιμετώπιση με αντιβίωση.
 5. Μην σηκώνεται η μεταφέρεται βαριά αντικείμενα.
 6. Μην φοράτε σφιχτά ρούχα, δακτυλίδια, βραχιόλια κ.λ.π
 7. Όχι αλκοόλ και κάπνισμα
 8. Διατήρηση σωματικού βάρους η παχυσαρκία ευνοεί την εμφάνιση λεμφοιδήματος
 9. Να κοιμόσαστε με το πάσχον σκέλος σε ανάρροπη θέση.
 10. Ασκηθείτε με δραστηριότητες μικρής έντασης αλλά μεγάλης αποτελεσματικότητας, όπως είναι το κολύμπι, το περπάτημα κ.α.
 11. Ακόμη και για το ελάχιστο λεμφοίδημα ακολουθήστε το ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα αποκατάστασης.
 12. Ταξιδεύετε φορώντας το ελαστικό γάντι με το μέλος σε ανάρροπη θέση.
 13. Μην επιτρέπετε να σας παίρνουν αίμα ή να μετρούν την αρτηριακή πίεση από το πάσχον σκέλος.
 14. Ενυδατώνεται την επιδερμίδα σας τακτικά με καλλυντικά με ουδέτερο Ph.
 15. Χρησιμοποιείται γάντια στις δουλειές του σπιτιού ή στην φροντίδα κατοικίδιων ζώων

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ;

Το λεμφοίδημα αντιμετωπίζεται με τους εξής τρόπους: 1. Με την λεμφική μάλαξη 2. Με την ανάρροπη θέση του σκέλους (ανύψωση του πάσχοντος σκέλους με μαξιλάρια) 3. Διατροφή: χαμηλή σε πρωτεΐνες και νάτριο. 4. Ειδικές επιδέσεις διδάσκουμε στους ασθενείς τρόπους επίδεσης των μελών που έχουν λεμφοίδημα. Υπάρχουν νέα υλικά για τις επιδέσεις που βοηθούν σημαντικά στην ταχύτερη απορρόφηση του οιδήματος.

ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΛΕΜΦΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ; Εφαρμόζεται αποκλειστικά από εξειδικευμένους θεραπευτές οι οποίοι γνωρίζουν τεχνικές παροχέτευσης της λέμφου. Απαιτεί άριστη γνώση του λεμφικού συστήματος. Οι τεχνικές της λεμφικής μάλαξης διαφοροποιούνται από όλες τις άλλες τεχνικές μάλαξης, είναι συγχρονισμένες κινήσεις, και χειρισμοί για την αποσυμφόρηση της λέμφου ακολουθώντας την ροή των λεμφικών υγρών κατά την πορεία των λεμφαδένων.

ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΛΕΜΦΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ; Η λεμφική μάλαξη βοηθάει στην διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στον οργανισμό μας στην παραγωγή κολλαγόνου, στο ανοσοποιητικό, στα ιγμόρεια, στην πάρεση προσωπικού νεύρου, στην αντιμετώπιση εποχιακών αλλεργιών, στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό, στην ταχύτερη αποβολή βάρους σε συνδυασμό με διατροφή.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΛΕΜΦΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ:

 • Παθολογία Αρθρώσεων
 • Μυϊκά Προβλήματα
 • Τενοντίτιδα Καρπιαίος Σωλήνας
 • Tennis Elbow
 • Επικονδυλίτιδα
 • Αρθροικής Κάψας
 • Άρθρωση Κλείδας
 • Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης,
 • στους Μύες της Ωμοπλάτης-Τραπεζοειδής
 • Θλάσεις και Τραυματισμούς.
 • Ακμή
 • Κυτταρίτιδα
 • Γήρανση Δέρματος
 • Λεμφιδοίματα (μετεγχειρητικά π.χ. γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή και αφαίρεση λεμφαδένων, μετατραυματικά κλπ).
 • Επούλωση Τραύματος
 • Σύνδρομο Raynand
 • Ρευματοειδής Παθήσεις
 • Δερματολογικές
 • Χρόνιες ή Οξείες Παθήσεις Αναπνευστικού
 • Ημικρανίες
 • Κεφαλαλγίες
 • Πόνο στα Δόντια
 • Πόνο στη Μύτη μετά από Επέμβαση Ρινοπλαστικής
 • Επαναφορά Ισορροπίας και Αρμονίας στο Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα.

Στα παιδιά η λεμφική μάλαξη βοηθάει στην τόνωση του οργανισμού τους και στην αντιμετώπιση εποχιακών αλλεργιών. Κάνοντας 2 φορές το χρόνο άνοιξη φθινόπωρο μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας και να μην είμαστε τόσο ευάλωτοι σε κρυολογήματα και αλλεργίες

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΛΕΜΦΙΚΗΣ ΜΑΛΑΞΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

Εξαρτάται από την αιτία του λεμφοιδήματος την χρόνια κατάσταση του, και το μέγεθος του. Η αξιολόγηση γίνεται από τον θεραπευτή και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Η θεραπεία της βροχής με αιθέρια έλαια – raindrop

Όπως οι σταγόνες της βροχής, δίνουν ζωή στη φύση, έτσι και οι σταγόνες των θεραπευτικών αιθέριων ελαίων απευθείας στην σπονδυλική στήλη ενεργοποιούν και ξυπνούν το καταπονημένο σώμα. Η τεχνική αυτή δημιουργήθηκε από τον γνωστό στη Βόρεια Αμερική γιατρό Gary Young βιολόγο, εξειδικευμένο στην αρωματοθεραπεία. Είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπειρογνώμονες σχετικά με τη βιολογική καλλιέργεια , την απόσταξη και τη κλινική χρήση των αιθέριων ελαίων στη Βόρεια Αμερική. Το ακλόνητο πάθος του για τη διατήρηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων του έχουν οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα επούλωσης και θεραπείας.

Αυτή η τεχνική παρομοιάζεται με τις σταγόνες τις βροχής, γιατί με αυτόν τον τρόπο πέφτουν τα αιθέρια έλαια πάνω στο σώμα, με ειδικές τεχνικές και εφαρμογές, προσφέρονται οι υψηλότερες ευεγερτικές ιδιότητες των ελαίων σε ολόκληρο το σώμα. Με τη μέθοδο αυτή το σώμα ανακτά την ισορροπία του, την ευθυγράμμιση του και καθαρίζει τα ενεργειακά του κέντρα. Επίσης βοηθάει την σπονδυλική στήλη, στη μείωση φλεγμονών, την εξολόθρευση ιών οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται σε αδράνεια κατά μήκος της και επιπλέον στην μείωση της καμπυλότητας της.

Παρόλο που η συνεδρία διαρκεί 45 με 60 λεπτά τα έλαια συνεχίζουν να ενεργούν μέσα στο σώμα για μία εβδομάδα ίσως και παραπάνω μετά τη θεραπεία. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας χρησιμοποιούνται εννέα θεραπευτικά αιθέρια έλαια τα οποία είναι πιστοποιημένα και απολύτως ασφαλή για τη χρήση τους απευθείας επάνω στο δέρμα. Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και το κάθε έλαιο έχει τη δική του αναφέρουμε μερικές από αυτές: εξισορρόπηση ενέργειας, τόνωση ανοσοποιητικού, εξουδετέρωση βακτηριδίων μύκητα ιών μολύνσεων, ενίσχυση αναπνευστικού, τόνωση οργανισμού ύστερα από ασθένεια, αντισηπτική δράση, εξισορρόπηση μεταβολισμού, ενδυνάμωση ζωτικών κέντρων του σώματος, μείωση πόνου των αρθρώσεων, μυοχαλαρωτική δράση, χαλάρωση και τόνωση νευρικού συστήματος κ.α.

Με την διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος επιτυγχάνεται μια ολοκληρωμένη θεραπεία επηρεάζοντας όλα τα συστήματα του οργανισμού περιλαμβάνοντας την συναισθηματική απελευθέρωση και στήριξη.

Τι είναι τα αιθέρια έλαια;

Αιθέρια έλαια είναι πτητικές ουσίες που απομονώνονται μέσω μιας διεργασίας, όπως η απόσταξη, από ένα αρωματικό φυτό ενός συγκεκριμένου φυτικού είδους. Το αιθέριο έλαιο φέρει, συνήθως, το όνομα του φυτικού είδους από το οποίο έχει προκύψει, π.χ. ριγανέλαιο. Τα αιθέρια έλαια βρίσκονται σε υγρή μορφή, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Λόγω της πτητικότητας τους έχουν χαρακτηριστικό άρωμα. Η πλειονότητα των αιθέριων ελαίων είναι σχεδόν άχρωμα και έχουν υψηλό δείκτη διάθλασης. Είναι διαλυτά στους περισσότερους οργανικούς διαλύτες αλλά έχουν πολύ μικρή διαλυτότητα στο νερό. Επίσης έχουν χαμηλότερη πυκνότητα από το νερό γεγονός που επιτρέπει το διαχωρισμό τους κατά την υδροαπόσταξη. Τα αιθέρια έλαια είναι πολύ σημαντικό να είναι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας και αγνής απόσταξης. Η ποιότητα τους επηρεάζει το θεραπευτικό τους αποτέλεσμα.

Ποια η διαφορά των αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στην αγορά;

Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία αποτελούν προϊόν φυσικής βιολογικής καλλιέργειας και απόσταξης στο 100% του προϊόντος και γι αυτό είναι και κατάλληλα ακόμη και προς βρώση. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αιθέριων ελαίων στην αγορά που βάση νόμου μπορούν να αποτελούν το 3% του προϊόντος από φυσική βιολογική καλλιέργεια και το υπόλοιπο να είναι αποτέλεσμα χημικών προσμίξεων και γι αυτό χρησιμοποιούνται μόνο για αρωματικούς σκοπούς (όχι απευθείας στο δέρμα και ακατάλληλα προς βρώση).

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στην Ιταλία εδώ και πολλά έτη, έχει ως αποδέκτες ανθρώπους που ασχολούνται με γυμναστική ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά.
Είναι μια ολιστική μέθοδος δυνατής μάλαξης που ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στους μύες, βοηθώντας τους να μειώσουν το στρες λόγω μυικού κάματος.
Διαρκεί μια ώρα και δουλεύεται ολόκληρο το σώμα δίνοντας έμφαση στα πιθανά επώδυνα σημεία.
Στο τέλος της συνεδρίας υπάρχει μια αίσθηση ανακούφισης και απελευθέρωσης του σώματος.
Οι πελάτες μας αναφέρουν πως έχουν αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης.

Στο χώρο μας μπορείτε να απολαύσετε μια συνεδρία χαλαρωτικής ή θεραπευτικής μάλαξης με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μισάωρης ή ωριαίας συνεδρίας. Κατά τη διάρκεια της οποίας θα νιώσετε πλήρως αναζωγονημένοι. Κάντε ένα πολύτιμο δώρο στο σώμα σας και απελευθερώστε το από το καθημερινό στρες!

Είναι μια μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στη πελματιαία και ραχιαία επιφάνεια των ποδιών. Στο πέλμα υπάρχουν πάνω από 7000 νευρικές απολήξεις, και με τις εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούνται αντανακλαστικά ερεθίσματα σε κάθε σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού.
Η ρεφλεξολογία προσφέρει ανακούφιση στα πέλματα (που σηκώνουν το βάρος όλου του σώματος)και όχι μόνο. Συμβάλει στην αποβολή τοξινών και στη γενικότερη ευεξία του σώματος.
Κέντρο Φυσικοθεραπείας Περαίας - deco pics